Ensimmäiset pakkaset ja huurteiset kukkaset pihamaalla ovat varma merkki lähestyvästä talvesta. Pakkaset, lumi ja punaiset posket ulkoilun jälkeen ovat odottamisen arvoisia, mutta silti jään kaipaamaan kesän lämpöä. Meillä kesän sadepäivät vietettiin tänä vuonna usein leikkimökissä, joka muuttui kesän alussa kesähuoneeksi.

Leikkimökki oli oikeastaan unohtunut ihan kokonaan pihan perälle. Leikkimökin edustalle ei enää tämän kesän aikana kerääntynyt kippoja tai kuppeja, nuken tarvikkeita eikä leikkityökaluja. Leikkimökistä ei enää kantautunut leikin ääniä, joten oli aika muuttaa sen käyttötarkoitusta ja pieni muutos todellakin kannatti. Koko tila sai ihan uuden tarkoituksen ja menneen kesän aikana siellä luettiin jo useamman kerran kirjaa, oltiin vaan ja kuunneltiin sateen ropinaa. Niitä hetkiä jään kaipaamaan kesästä. Tänään oli kuitenkin jo aika laittaa kesähuone talvikuntoon odottamaan ensi kesää.

Miten muutos sitten kesän alussa tapahtui?

Leikkimökki oli ollut tietenkin lasten paratiisi ja ja he olivat touhunneet siellä omia juttujaan. Alkutilanne olikin sen mukainen, juuri sellainen kuin se leikkien jäljiltä voi olla.

  

Leikkimökki tyhjentyi kaikista tavaroista ja tilalle asettui uudet huonekalut. Niiden myötä alkoi hahmottua uusi maailma. Sellainen joka sopi kesähuoneen maailmaan hyvin ja mahdollisti monelle perheen jäsenell kesäpäivien ja ajan viettämisen siellä.

Parvi ja portaat saivat jäädä sisätiloihin. Osasin nimittäin jo arvata, että pienen muodonmuutoksen jälkeen kesähuoneeseen on ehkä muitakin tulijoita kuin minä.

Yläsängyn tai miniparven alapuolelle laitettiin sohvan tilalle sänky. Lasten jatkettava & säädettävä sänky soveltui tarkoitukseen erinomaisesti. Se oli mahdollista säätää juuri sopivan kokoiseksi pieneen tilaan. Ihan täydellinen löytö ja kokonaisuus vain parani, kun männyn värinen sänky maalattiin valkoiseksi. Valkoisena se soveltui tilaan paremmin.

Sängyn päätyyn laitettiin tyynyjä väriä tuomaan ja hyllyille koristekukkasia. Seinään kiinnitetty hylly maalattiin myös valkoiseksi ja liitupinta sai uuden tekstin.

Vanha Singer toimii hienosti pöytänä ja tuo kivasti tunnelmaa pieneen tilaan.

Lopuksi vielä naulakko seinälle ja vanhaan puulaatikkoon lukemista kesänviettäjiä odottamaan.

Kävijöitä on riittänyt ja naulakossa on roikkunut useammankin kerran takkeja sekä sateenvarjoja.

PS. Näin kesän lopuksi voin myöntää rehellisesti, että muutoksen jälkeen olen itse päässyt kesähuoneeseen ehkä viisi kertaa. Se on nimittäin ollut aina varattu. Uudistus houkutti paikalle perheen muutkin jäsenet =)