Adventin aika lähestyy, mutta vielä ehtii hyvin tehdä kotiin oman näköisen adventtikynttelikön. Tänä vuonna idea omasta kyntteliköstä syntyi helposti. En millään saa päästettyä irti hetkestä, jolloin kesällä seisoin hillasuolla lähellä suuri kokoista peuraa. Siinä me tuijotimme toisiamme ihan lähekkäin, molemmat hieman hölmistyneinä tilanteesta. Tai ehkä, minä oli enemmän harmituksen vallassa, sillä juuri tuo lumoava hetki olisi pitänyt saada ikuistettua. Mutta mukana ei ollut kameraa. Toisaalta tuo hetki uppoutui ilman kameraa tarkasti syvälle mieliin ja tuntuu kuin taialta. Ehkä se oli juuri parhain tapa ikuistaa tuo hetki ja säilyttää omassa mielessä. Tuo hetki istuu juuri minun & meidän perheen joulun odotukseen ja aiheena adventtikynttelikköön.

Jokainen voi valita joulun odotukseen oman taikahetken, joka muistuu mieleen adventtikynttilöitä sytyttäessä.

Tee näin: 

Puhdista huolellisesti käyttöön soveltuvat lasipurkit. Purkki voi olla oikeastaan minkä tahansa kokoinen, kunhan vain tuikku mahtuu sinne hyvin.

Liota etiketit irti. Tiukat etiketit ja liimat irtoavat hyvin esimerkiksi perunan puhdistamiseen tarkoitettujen hanskojen avulla.

Kun lasipurkit ovat kuivuneet, kiinnitä niihin teipin avulla valitsemasi kuva. Kuvan voit piirtää, tulostaa, leikata lehdestä tai käyttää apuna esimerkiksi askarteluliikkeistä löytyviä kuvia. Työssä käytetyt kuvat on ostettu kaupasta tämän syksyn aikana.

Maalaa siveltimellä koko lasipurkki. Maalaa varovasti kuvan alue ohuella siveltimellä. Varmista, ettei maalia pääse menemään kuvan alle. Kuvan työt on maalattu kalkkimaalilla.

Anna maalin kuivua rauhassa.

Voit suihkuttaa vielä pinnalle lumisprayta sekä ripotella glitteriä aavistuksen verran lumikerroksen pintaan. Näiden avulla voit peittää mahdolliset siveltimen jäljet sekä tuoda eloa ja hohtoa lopputulokseen.

Kun työ on kuiva, kiinnitä naru tai nauha lasipurkin yläosaan. Voit kiinnittää yläosaan itse askarrellut numerot adventin ajasta kertomaan tai ostaa valmiit numerot.

Taianomaista adventin aikaa ja ihanaa joulun odotusta!