Ensi lumi. Ensimmäiset lumihiutaleet. Niitä on odotettu ja valmiiksi herää jo huoli, koska tuo ihanuus sulaa pois. Toisille lumi on onni, kun taas toisille harmi. Oli, miten oli niin kauniita lumihiutaleet ovat ja jokainen aivan erilaisia. Oli ulkona lunta tai ei, meidän olohuoneessa lumihiutaleet hohtavat jouluista tunnelmaa tästä eteenpäin ihan joka ilta. Nekin jokainen ihan erilaisia.

Tee näin:

Ota esille kaikki tarvikkeet.

Kauli Fimo-massa noin sentin paksuiseksi levyksi. Voit kaulia massan myös esimerkiksi kohokuvioisen tapetin päällä. Näin saat elävän pinnan lopputulokseen.

Leikkaa pahvista iso lumihiutale-muotti.  Voit myös käyttää askartelussa esimerkiksi valmista leivontaan tarkoitettua muottia.

Leikkaa veitsellä kuvio massaan tai paina kuvio valmiin muotin avulla.

 

Voit tehdä lumihiutaleisiin kuvioita veitsen avulla tai reikiä puutikulla.

Mikäli käytössäsi on huoneilmassa kuivuvaa Fimo-massaa, nosta lumihiutale palloksi muotoillun kelmun päälle kuivumaan. Varmista, että muoto on sopiva sekä tuikku mahtuu varmuudella lumihiutaleen sisälle. Mikäli sinulla on uunikuumennuksen vaativa massa, laita lumihiutale foliopallon tai kulhon päälle ja nosta uuniin kuivumaan 110 asteeseen.

Arvioi valmis lopputulos ja jos joku kohta näyttää epäsiistiltä, voit maalata pintaa kevyesti tai ripotella pinnalle hohtoa hileen tai glitterin avulla.

Sprayaa lautaselle lumisprayta ja nostele lumihiutaleet siihen vasta kun pinta on hieman kuivahtanut. Suosittelen, suojaamaan lautasen reunat kelmulla siistin lopputuloksen saamiseksi. Näin lumispray jää vain lautaselle ja se on mukava tuoda esille vaikka olohuoneen pöydälle.

Glitterin tai hileen avulla saat eloisuutta myös lumen pintaan.

Lumista joulunodotusta.