Kun muutimme nykyiseen kotiimme jo useampi vuosi sitten, pohdin muuttolaatikoita pakatessa, että viini- ja kuohuviinipullojen korkit ainakin joutavat roskikseen. Jostain syystä ne kuitenkin kantautuivat tähänkin kotiin ja ovat ilahduttaneet lasimaljassa, senkin päällä tarjottimella ja milloin missäkin.  Niistä on myös askarreltu monenmoista ja ainakin yksi vinkki löytyy myös blogista linkin kautta http://pippurinenpioni.fi/2017/10/05/korkkikranssi/

Nyt olin jälleen korkkeja hävittämässä, mutta keksinkin niille paljon paremman idean kuin roskiksen. Onneksi korkkeja oli kertynyt vuosien saatossa lisää ja olinkin kiitollinen kaikille korkkien lahjoittajille. Ne kaikki olivat todellakin tarpeen, kun ryhdyin askartelemaan viini-ja kuohuviinipullon korkeista seinää. Se olikin aika hauskaa ja puuhaa, lisäksi mieleen nousi monen monta ihanaa sekä lämpöistä muistoa.

  

Tee näin:

Aloita pohjustamalla seinä korkeille soveltuvan värin mukaiseksi, näin mahdolliset korkkien väliin jäävät välit eivät erotu työn ollessa valmis. Tässä kotiini tehdyssä työssä on hyödynnetty varastosta löytyneet tapetin palaset. Tapetti soveltuu erinomaisesti korkkien pohjaan, koska kuumaliima kiinnittyy siihen todella hyvin.

Mikäli laitat seinälle hyllyjä, laita ne paikoilleen ennen kuin aloitat korkkien kiinnittämisen.

Leikkaa korkkeja haluamaasi muotoon ja kokoon.

Sommittele korkkeja ensin pöydälle palapelin omaisesti.

Aloita sitten korkkien liimaaminen seinään.

Kiinnitä korkit haluamallasi tavalla seinään ja pyri noudattamaan pöydälle suunniteltua muotoa sekä rakennetta. Varmista, että tapetti on tukevasti seinässä kiinni, jotta ei tule ikäviä yllätyksiä työn edetessä.

Huolehdi korkkien ja rivien suorassa pysyminen vatupassilla. Voit piirtää kevyen viivan seinään ohjaamaan korkkien liimaamista oikeaan kohtaan.

Sommittele, asettele ja liimaa.

 

Sitten vain iloitse lopputuloksesta.

Täytyyhän korkkiseinällä olla jotain muutakin kuin tee -ja kahvitarvikkeita, tietysti – cheers!