Ajatus ”mifuttelusta” on pyörinyt mielessä jo pidempään, mutta vihdoinkin oli mahdollisuus päästä testailemaan näitä kohtalaisen uusia tuotteita. Kukkakaalin, paprikan ja jauhis-mifun yhdistelmä oli hyvä, mutta siihen vielä loraus Koskenlaskija Cheddaria – niin lopputulokseksi syntyi loistava ja helppo uuniruoka. Tätä meillä tehdään todellakin uudestaan! Myös tänään, koska talvisena päivänä ulkoilun ja lumitöiden jälkeen maistuu uuniruoka.

Mifu-kukkakaaligratiini

Raaka-aineet: 

n. 800g kukkakaalia

250g jauhis-mifua

1 sipuli

1 paprika

1 tl paprikamaustetta

1 tl suolaa

0,5 tl pippuria

1 prk (250g) Koskenlaskija Cheddar – kastiketta

0,5 dl maitoa

 

Valmistusohje:

Paloittele kukkakaalin kukinnot ja keitä lähes kypsiksi vedessä.

Ruskista jauhis-mifu ja sipuli paistinpannulla öljy tilkassa. Lisää joukkoon paprika ja mausta. Paista miedolla lämmöllä, kunnes paprika hieman pehmenee.

Voitele uunivuoka ja lisää valutetut kukkakaalin kukinnot vuokaan.

Kaada kukkakaalien pinnalle tasaisesti mifu-seos.

Sekoita cheddar-kastikkeen joukkoon maito ja valuta se vuokaan.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 225 asteessa n. 20 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Sitten mifuttelemaan ja nauttimaan gratiinia vaikkapa salaatin ja tuoreen leivän kera.