Lapseni saapui kotiin ja jäi tuijottamaan minua täysin hämmentyneenä oven pieleen nojaten.

– Äiti, mitä sä teet?

– Miten niin?

Olin niin uppoutunut projektiini, etten lainkaan oivaltanut miltä näky mahtoi vaikuttaa.

– Aattelin vaan, etteikö toi vaihe vähän niinku olis jo ohi? Esiteini-ikäinen lapseni jatkoi ihmettelyään ja katsoi minua edelleen oudosti.

Ai, eikö muiden lasten äidit sitten leiki lasten leluilla, kun lapset ovat sen vaiheen ohittaneet. Oli pakko, koska teki niin kovasti mieli tapetoida ja remontoida sekä tuunailla jotain hauskaa. Nukkekoti soveltui siihen projektiin juuri sopivasti =)

Projektia tehdessäni huomasin hyvin nopeasti, että tämä minun hommani oli ”lasten leikkiä” verrattuna niihin hulppeisiin toteutuksiin, joita erilaiset some-kanavat pullollaan. Ideoita varmasti siis löytyy, jos tahtoo oikein hifistellä. Tämän projektin ajatuksena oli leikkiin soveltuvat ratkaisut ja nukkekoti matkaakin uudelle leikkijälle aivan tuota pikaa. Leikkijältä tulee sitten paras palaute, eikö?

 

Tee näin: 

 

Suunnittele ja pohdi nukkekodin muutos.

Tästä saa myös oivallisen projektin lasten kanssa yhdessä tehtäväksi. Lapset ovat parhaita idean keksijöitä ja löytävät leikkiin soveltuvia ideoita.

 

 

 

 

Valaistus on jokaisessa kodissa tärkeää, tietysti myös nukkekodissa. Suunnittele valojen kiinnitys kohdat ja tarvittaessa poraa niille vaadittavat reiät, jotta piuhat sekä johdot saa kulkemaan siististi.

Tee myös nukkekodin takapuolelle reiät, mistä johdon voi pujottaa huomaamattomasti ulos.

 

Maalaa suunnitellut pinnat ja sitten maalin kuivuttua tapetoi. Tapetti kannattaa leikata valmiiksi ja juuri sopivan kokoisiksi palasiksi, jolloin ne on helppo kiinnittää liisterillä nukkekodin seinään.

 

Tuunaa ja maalaa huonekalut. Huonekalut saavat ihan uuden ilmeen, kun niihin ompelee uudet päälliset.

Sisusta kotiin mattoja, kudo peittoja ja ompele verhot.

 

 

 

 

 

 

Nukkekodin verhot voi kiinnittää kuumaliiman ja jäätelötikun avulla. Leikkaa jäätelötikuista ikkunoihin sopivan kokoiset ikkunan karmit.

Liimaa ylimpään karmiin verhot kiinni ja kiinitä se sitten paikoilleen.

 

 

 

Rakenna ja ideoi lisää huonekaluja. Jäätelötikut ovat todella hyvä keksintö ja niistä voi rakennella vaikka mitä nukkekotiin.

Tähän nukkekotiin niistä syntyi mm. ruokapöytä tuoleineen ja hylly eteistilaan.

 

 

 

No, mutta pitäähän sauna suomalaisessa kodissa olla. Nukkekotiin saunan rakentaminen onnistuu myöskin jäätelötikkujen avulla helposti (tämä vaihe herätti myös ”nuorison” mielenkiinnon ja sain arkkitehtuurista apua).

Jäätelötikuista tehtiin saunan lauteet, puukoppa sekä lattiaralli. Saunan kiuas rakennettiin hyödyntäen tyhjää glitter-kippoa, joka täytettiin mustilla koristekivillä. Kivet kiinnitettiin purkkiin kuumaliimalla, jotteivat leviä leikissä ympäriinsä.

Leikkijät sitten itse jatkavat pikkutavaroiden lisäämisellä ja ne tietysti vaihtuvat tiuhaan tahtiin.