Kuka tykkää Omar-karkeista rakastaa myös tätä kakkua, tai niin uskaltaisin väittää. Itse en ole kovin makean ystävä, mutta päivän ulkoilujen jälkeen pala tätä kakkua oli taivaallista. Perinteisesti olemme talvilomalla leiponeet laskiaispullia, mutta tällä kertaa päädyimme kakkuun, johon haettiin mallia laskiaispullista. Ja maku….No, sehän selviää vain kokeilemalla =)

Omar-kakku

Raaka-aineet:

Pohja: 

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1/4 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl kanelia

1/2 tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja

100 g voita

(Kanelin voit halutessasi vaihtaa kardemummaan.)

Täyte: 

1 ps Omar-karkkeja

4 dl kuohukermaa

1 Omar Kismet -patukka

2 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi Omar-karkkeja

 

Valmistusohje: 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vaahdota sokeri ja kananmunat kestäväksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon sekoitut kuivat aineet ja sulatettu sekä hieman jäähtynyt voi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Kakun ollessa uunissa valmistele täyteainekset.

Keitä 2 dl kuohukermaa ja sekoita kuuman kerman joukkoon Omar-karkit. Sekoittele kunnes karkit ovat sulaneet. Vaahdota jäähtynyt / kylmä kastike kestäväksi vaahdoksi. Voit valmistaa Omar-vaahdon myös jo ennakkoon, sillä se vaahtoutuu parhaiten kylmänä.

Vaahdota 2 dl kermaa ja paloittele Omar Kismet patukka rouheeksi.

Halkaise jäähtynyt kakku puoliksi ja kostuta se vaniljasokeri-maidolla.

Levitä väliin kermavaahto sekä suklaarouhe. Koristele ja pursota reunoille Omar-vaahtoa.

Nosta varovasti kansilevy päälle.

Koristele sitten lopulla Omar-vaahdolla kakun pinta sekä ripottele lopuksi pilkottuja Omar-karkkeja.