Keväällä televisiosta tulevat sisustus, – pihanmuutos –ja remonttiohjelmat ovat aavistuksen verran kohtalokkaita. Tänä keväänä kulutin niiden parissa käsikantositeestä todella monta tuntia ja kuinka ollakaan huomasin pikkuhiljaa ajatusten kuplivan päässäni, mutta ideakuplinnan kohteena oli luonnollisesti oma piha. Monessa pihassa kesän aikana luodaan uutta, parannellaan vanhaa mutta luovutaan jostain aikaisemmasta. No, näiden television äärellä vietettyjen tuntien jälkeen tajusin, ettei leikkimökillämme ole enää käyttöä, joten myös meidän pihalla oli aika luopua jostain, luoda uutta sekä parannella vanhaa. Leikkimökki oli tönöttänyt rinteessä tyhjillään jo pari kesää. Toki olisimme halunneet antaa hyvän kiertää, mutta sen liikuttelu toiseen pihaan oli mahdotonta ja se sai purkutuomion.

Leikkimökin purkamisen jälkeen alusta tasoitettiin ja rinteen päälle tehtiin pohja nuotiopaikalle. Pihaltamme edellisen asukkaan jäljiltä jäänyt pata sai uuden elämän. Pata upotettiin maahan syvälle hiekkaan sekä varmistettiin, että tulelle on turvallinen palopaikka. Reunalle aseteltiin kiviä, kivituhkaa sekä muutamia liuskekiviä. Testikäyttö osoitti nuotiopaikan toimivaksi, joten projekti jatkui.

Nuotiopaikan taakse tuotiin eurolavoista rakennettu sohva, joka maalattiin valkoiseksi. Laudan pätkistä sekä pihalaatoista tehtiin pieni taso, jonne voi tuoda nuotiopaikalla tarvittavia välineitä.

 

Kaikki oli valmiina, tai ehkä jotain vielä puuttui? Tietysti pieni katos. Tarvittiin vain hieman välineitä ja nehän ovat tietysti heinäseiväs, suihkuverho ja betonia

Tee näin:

Mittaa heinäseipäät sopivan pituisiksi. Huomioi, että edessä olevien heinäseipäiden tulee olla pidempiä, jotta sadevesi valuu katoksen taakse.

Suunnittele ja sommittele ämpäreiden sisälle heinäseipäiden ympärille sopivat kivet, jotka tukevat sekä vahvistavat rakennetta. Jos haluat, niin voit varmistaa lopputuloksen irrotuksen levittämällä ämpärin sisäpinnalle esimerkiksi ruokaöljyä.

Sekoita betoni ja valuta se kivien sekä heinäseipään ympärille. Anna kuivua rauhassa ja irrota varovasti. Voit upottaa valetut heinäseipäät myös maahan, jotta ne ovat varmasti tukevia. Kovalla tuulella katos voi kaatua helposti.

Sommittele suihkuverhot heinäseipäiden päälle laskokseksi ja kiinnitä ruuveilla. Mikäli tarvitset ison katoksen, liimaa kaksi suihkuverhoa muoviliimalla yhteen, kuten tässä on tehty.

 

Viimeistele esimerkiksi aurinkovalokennoköynnöksellä, jotta voit nauttia tunnelmasta myös hämärinä kesäiltoina.

Ihanaa kesää ja tunnelmallisia hetkiä!