Tunnustan heti alkuun, etten ole oikein päässyt jyvälle raakakakkujen maailmaan. Päätin kuitenkin kokeilla sekä luonnostella oman version ja tutustua niiden valmistamiseen paremmin. Tästä kaikesta aukesikin ihan uusi maailma, joka taisi viedä hieman mukanaan. Uskaltaudutko sinäkin mukaan tämän helpon reseptin avulla?

 

Suklaa-limeraakakakku

Raaka-aineet:

Pohja:

2,5 dl kaurahiutaleita

2 dl mantelijauhoa

1 tl sormisuolaa

14 taatelia

 

Täyte:

2 avokadoa

4 dl cashewpähkinöitä

4 dl kookosmaitoa (kermainen osa)

½ dl mantelimaitoa

½ dl puristettua limen mehua

2 limen raastettua kuorta

2 rkl hunajaa

1 dl kookosöljyä

1 rkl psylliumkuitua

3 dl raaka-kaakaojauhetta

 

 

Laita irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja pingota se tiukaksi. Leikkaa ylijäämäreunat pois.

Irrota taateleista kivet ja laita sitten kaikki ainekset tehosekoittimeen / blenderiin.

Sekoita pohjan kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

Painele irtopohjavuokaan ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamista.

 

Aloita täytteen valmistaminen avokadon käsittelyllä. Poista kivi ja irrota lusikalla hedelmä kuoresta.

Raasta lime ja purista mehu.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen / blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi.

 

Levitä täyte pohjan päälle. Halutessasi saat pinnan sileäksi tasoittamalla sen veteen kastetulla lusikalla tai lastalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

 

 

Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja koristele kakku raikkailla kesäisillä marjoilla, hedelmillä tai kukkasilla. Raakasuklaasta voit valmistaa monenlaisia juhlaan sopivia koristeita kuten kuvan kakussa.