Tuoksuvat ruusut aloittavat kukintansa parhaillaan ja oman kotipihan ensimmäisistä kukkijoista innostuneena päätin loihtia neiti kesäheinälle kesäisen kukkaseppeleen. Kukkaseppele sopii arkeen sekä luomaan kesäisiä muistoja, mutta mikä onkaan kauniimpaa kuin kesän juhlien sankarilla suloinen kukkaseppele korostamassa juhlan tuntua.

Ruusut tuovat kukkaseppeleeseen näyttävyyttä sekä ryhtiä, mutta sinivalkoinen sävy syntyy piipahtamalla niityn ja metsän laitamilla. Kerää seppeleeseen sinisävyisiä kukkasia kuten sinikelloja, peltotädykkeitä, hiirenvirnaa tai luhtalemmikkejä. Mikäli kuivatat seppeleen pikkutalvion lehdet kuivuvat kauniisti säilyttäen vihreän sävyn. Malliseppeleen ruusut on hankittu vähittäiskaupasta.

 

Tee näin:

Pehmitä ruusun varsia kevyesti taivuttamalla, näin ne eivät pääse katkeamaan seppelettä tehdessä.

Aseta kaksi ruusua ristiin. Kiepauta ylemmän ruusun varsi toisen alle ja tuo se kukkien välistä toisen varren viereen kuvan osoittamalla tavalla.

Jatka niin kauan, kunnes seppele on sopivan kokoinen päähän. Kiinnitä lopuksi ohuella rautalangalla seppele yhteen.

Kieputtele ruusujen väleihin pikkutalvion varsia.

Viimeistele kukkaseppele sommittelemalla väleihin sinisävyisiä kukkasia. Sovita seppelettä välillä päähän, jotta näet kokonaisuuden paremmin.

Tuoksuvan suloisia kesähetkiä!