Mascarpone-tuorejuusto mehevöittää raparperipiirakan niin maukkaaksi, että pellillinen katoaa ihan hetkessä.  Kuvittelin laittavani tätä pakkaseen vierasvaraksi, mutta hups en ehtinyt. Onneksi tämä on nopea leipoa, joten eikun kauppaan hankkimaan uudet ainekset.

 

 

Taikina

250g voita

4 dl sokeria

10 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

3 tl vaniljasokeria

Pohja

2 dl piimää

1 kananmunaa

Täyte

10 raparperin vartta

500g mascarpone- tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

2 kananmuna

 

Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi.

Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon piimä sekä kananmuna. Levitä pohjataikina pellille leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit ja ripottele ne pohjan päälle.

Sekoita mascarpone -tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri, sokeri sekä kananmuna. Kaada seos tasaisesti pohjan sekä raparperien päälle.

Ripottele pinnalle lopuksi muruseos.

Paista +175 °c uunin keskitasolla 30 minuuttia.

 

 

raparperipiiras