Kesä, luonnon kauniit kukkaset sekä lämmittävät auringon säteet ovat upeaa aikaa. Luonnossa liikkuminen tekee mielelle ihmeitä ja usein metsästä, pellolta tai niityiltä tekee upeita kukkalöytöjä. Luonnon kukkaset ovat kauniita ja niistä saa loihdittua upeita ja näyttäviä kimppuja sekä kukkaseppeleitä.

   

Luonnonkukista voi tehdä myös kukka-asetelman, jonka väleihin voi laittaa valot kesäillan tunnelmaa korostamaan. Kun teet pohjan huolellisesti, voit käyttää sitä uudestaan monta kertaa sekä vaihdella ideoita kesän edetessä. Pohjan voi askarrella kahdella tavalla. Käyttämällä oasis-sientä pohjan materiaalina, kukat on helppo kastella ja asetelma säilyy kauniina pitkään. Käyttämällä styroksia saat valojen kotelon helposti piiloon mutta tarvitset kukille useita vesituubeja. Vesituubien avulla saat asetelmasta pitkään iloa.

Tee näin:

Leikkaa oasis-sieni tai muu pohja materiaali neliön muotoiseksi.

Valitse materiaalin mukaan seuraava vaihe:

  • Kaiverra pohjaan kolo patterivalojen kotelolle. Näin saat valojen kotelon suojaan helposti.

 

  • Asettele vesituubeille paikat ja työnnä ne syvälle pohjaan.

Kieritä pohjamateriaalin ympärille sammalta ja kiinnitä se kieputtamalla ohutta rautalankaa sammaleen päälle. Mikäli pohjassa on kolo pattereiden kotelolle, älä peitä sitä rautalangalla.

Muistathan, että sammaleen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin vaan sen keräämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.

  

Aloita kukkien asettelu haluamallasi tavalla. Kukkien kiinnityksessä voit hyödyntää rautalankaa tukemaan kukkia.

Kukkia voi asetella runsaasti, jolloin saat kesäisen kauniin ja värikkään asetelman.

Voit myös tehdä asetelman käyttämällä vain yhtä kukkalajia. Tässä on kerätty asetelmaan metsän kosteikolta suovehkaa, joka kukkii tänä vuonna erittäin runsaana.

  

Kesäillan hämärtyessä valot korostuvat kauniisti ja tuovat tunnelmaa.