Ihanat mustikat alkavat kypsyä parhaillaan metsässä, joten tietysti siitä täytyy leipoa myös jotain herkullista. Koska mascarone sopi niin loistavasti yhteen tuon raperperin kanssa, ajattelin sen soveltuvan loistavasti myös mustikoiden kanssa. Raperista ja mascarponesta syntyi syntyi mehevä raparperipiiras mutta tällä kertaa pyöräytinkin pullataikinan. Suosittelen!

Mustikkapuustit

Taikina:

5 dl maitoa

50g tuorehiivaa

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

2 rkl kardemummaa

16 dl vehnäjauhoja

150g margariinia

Täyte:

500g mascarpone-tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

100g valkosuklaata

6 dl mustikoita

Voiteluun:

1 kananmuna

 

Valmistusohje:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva maidon joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

Lisää nesteen joukkoon kananmunat, sokeri ja kardemumma.

Aloita vehnäjauhojen lisääminen vähitellen ja lisää lopuksi huoneenlämpöinen margariini.

Anna taikinan kohota lämpöisessä vedottomassa paikassa 20 minuuttia.

Alusta taikina vaivaamalla ilmakuplat pois ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Kauli sitten taikinasta ohut neliönmuotoinen levy. Mikäli haluat pieniä mustikkapuusteja, tee kaksi levyä.

Sekoita mascarpone-tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos tasaiseksi pinnaksi taikinan pinnalle. Ripottele päälle rouhittu valkosuklaa ja mustikat.

Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja leikkaa vinoittain kolmionmallisia paloja. Paina korvapuustin kapeasta pinnasta alaspäin, jolloin leikkauspinnat avautuvat ylöspäin.

Nosta korvapuustit pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi kohoamisvaraa.

Kohotuksen jälkeen voitele mustikkapuustit kananmunalla.

Paista 20 minuuttia +200 °C tai kunnes pullat ovat kypsiä.