Ruusujen tuoksu on yhtä ihanaa kesällä kuin kaikkina muina vuoden aikoinakin. Kesän juhlissa voi pujauttaa päähän kukkaseppeleen ja sen voi toki valmistaa luonnonkukkasia hyödyntäen, samoin kuin vähittäiskaupan ruusuista. Aikaisemmin kesällä blogissa oli juttu sinisävyisestä kukkaseppeleestä, mutta tällä kertaa seppeleeseen on valittu runsaasti värejä ja pelkästään ruusuja. Mikäli seppeleen haluaa kuivattaa, on myös pohja valmistettava hieman tukevammin ja apuna voi käyttää vaikkapa pajun oksia / oksaa. Ruususeppeleestä on iloa vaikkapa koristeena ja tuo mukavia kesämuistoja pitkään.

Tee näin:

Kerää muutama ohut pajunoksa ja pyöräytä siitä seppeleen pohja. Varmista, että pohjarengas on sopiva seppeleen pitäjälle ja kiinnitä sitten se tiukasti rautalangalla yhteen.

Kiinnitä seppeleen pohjaan ohut rautalanka, jotta voit sen avulla sitoa ruusut siihen kiinni.

Leikkaa ruusujen varret lyhyeksi, näin se ne aseteltua paremmin. Voit taivutella kevyesti ruusujen varsia, jotta ne eivät katkea helposti.

Aloita ruusujen kiinnitys rautalangan avulla.

Sommittele ruusuja, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Kiinnityksessä huomioi, ettet kiinnitä rautalankaa ihan ruusun kärjestä, ettei ruusun kukintoa katkea.

 

Ruusuisia hetkiä ja tuoksuvia hetkiä!