Huikean lämpöiset kesäpäivät ovat hellineet lomalaisia reilun viikon verran. Täytyy myöntää, että hillasuolla tuulipuvussa ja kumisaappaissa tunnelma oli viikolla hieman tukala. Hikoilu oli varmasti kuitenkin hintansa väärti, sillä hilla eli lakka eli suomuurain sisältää runsaasti kuitua, flavonoideja, A-vitamiinin esiasteen muotoja sekä C- ja E-vitamiinia.

Hilla maistuu herkulliselta tuoreena ja metsässä onkin aika ajoin haasteellista pitäytyä vain poimimisessa, kun tekee vain mieli istahtaa kannolle satoa maistelemaan sekä kosteikkojen kauneutta ihmettelemään.

Lakoista saa maistuvan jälkiruuan nopeasti ja vaivattomasti, joka sopii kesäisen aterian päätteeksi tai vaikkapa rapujuhliin.

 

Lakkavaahto

250g mascarpone –tuorejuustoa

2,5 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

6 dl lakkoja

16 kpl kaurakeksejä

 

Valmistusohjeet

Vaahdota vispikerma.

Lisää kerman joukkoon mascarpone –tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Mausta lopuksi sokerilla ja tarkista maku.

Nostele kuuteen annosmaljaan vuorotellen kerroksittain keksimurua, lakkoja sekä maustettua kermavaahtoa.

Mikäli haluat varmistaa siistin lopputuloksen, laita kermavaahto pursotuspussiin ja pursota se annosmaljaan.

 

 

 

Voit korvata lakat myös mustikoilla.